I denne bloggen har jeg lyst til å dele et lite «opptrinn» som vi hadde på skolen vår i forbindelse med et jubileum. Jeg lagde dette sammen med elevene på mellomtrinnet, og det er selvfølgelig elevenes egne tanker og stemmer som kommer frem. Kanskje noen andre skoler får lyst til å gjøre noe tilsvarende på f.eks skoleavslutningen før sommerferien? Uansett syns jeg det er mange gode tanker elevene kommer med, og vi ser hvor viktig vennskap og det sosiale miljøet er for elevenes trivsel og læring.

 Hvordan er det å være elev på Feiring skole?

 Ass. rektor Hanne: Ja, nå skal jeg fortelle dere litt om hvordan det er å være elev på Feiring skole. Vi er den eneste 1-10 skolen i Eidsvoll og vi er en liten skole – i hvert fall hvis vi sammenligner oss med skolene i fylket vårt, Akershus. Men, ellers rundt i landet er det ganske vanlig med skoler med rundt 120 elever. Her på skolen kjenner alle hverandre og vi har et åpent, trygt og godt skolemiljø. Elevene trives godt og hver dag tropper de opp blide og glade og fulle av lærerlyst. De vet at de selv må jobbe for å lære og de er flinke til å sette seg mål for arbeidet sitt. Elevene på Feiring skole er snille mot hverandre, de bryr seg om hverandre, og selv om det selvfølgelig forekommer konflikter og krangling, så ordner det seg alltid. Elevene på Feiring skole er veldig fornøyd med at vi arbeider i aldersblandede grupper, de liker å samarbeide og….

 Johanna: (kremt, pirk på ryggen) Unnskyld, Hanne. Er det ikke bedre at vi som faktisk er elever ved Feiring skole, sier noe om hvordan vi har det?

 Hanne: Eh, jo… selvfølgelig!

 Johanna: Kom igjen, mellomtrinnet opp på scena! (Hele mellomtrinnet opp på scena, setter seg fort på avtalte plasser. Trådløs mikrofon sendes rundt, den som sier noe reiser seg opp på kne)

 Fredrik: Jeg trives på skolen, jeg har mange venner. Jeg er flink til fotball.

 Julie: På Feiring skole trives jeg veldig godt. Det er pen natur og mange trær de små kan klatre i. Men, den fine hinderløypa ved huskene ble ødelagt før ferien, og den er ikke reparert igjen.

 Njål Kristoffer (med armen rundt Matias): Jeg og Matias er som brødre i vennskapet vårt. Vi kjemper oss videre som venner og uansett hva, så er vi venner på skolen.

 Sunniva: Jeg har noen hjelpsomme, gode venner på skolen, jeg er venner med mest jenter. Er ikke så utadvent med alle i klassen, selv om jeg har kjent dem i noen år nå. Jeg trives med de gode vennene jeg har.

 Bård: Det er ålreit å være i aldersblanda grupper. Jeg er glad i å sparke fotball og masete lærere liker jeg dårlig.

 Kennet: Jeg syns det beste er at vi har fått nytt datarom!

 Silje: Aldersblanda grupper er ganske fint å ha, da kan vi bli bedre kjent med de andre. Det kan være perioder med mye krangling, derfor syns jeg det er nyttig med Olweusmøter.

 Sindre: Enkelte fag kan noen ganger være litt kjedelige, men man trenger ikke si det.

 Silje Monica: I skolegården kan jeg fort bli glad. Jeg har det nesten alltid bra og trives litt sånn passe. Jeg liker matematikk godt.

 Torstein: Jeg er glad i natur og i å spille fotball, noen ganger er det morsomt å spille fotball med jenter.

 Karoline: Det er okey på skolen, venna er det beste. Det er utrolig teit at vi har fått flere timer i 7. trinn, da må vi da få mindre lekser!!??

 Amalie: Det er noen ganger at læreren er snill, men de er mest strenge. Det er jo lærerikt å gå på skolen. Jeg er glad i alle venna mine.

 Mina: Jeg liker å tegne. Jeg har lagd fine plakater på PRgruppa.

 Jonas: Jenter er helt greit, fordi jeg nesten aldri ser dem. Noen ganger er de litt masete, men det er bare av og til. Naturen på skolen er fin, men skulle ønske vi kunne gå mer i de store skogene. Jeg er glad i gym på skolen. Jeg liker å løpe ute og konkurrere og bli litt nervøs.

 Ragnhild: Selv om de er litt mot hverandre, er det jo vennskap mellom gutter og jenter. Jeg har en god venn som er gutt, han liker litt sånn krig mens de andre liker fotball.

 Thomas: I think that havning a small school doesn`t really matter, there is still a lot of friends to be made and things to do. I do like this school.

 Lisbet: Jeg gleder meg til å få ”mat og helse”. Aldersblanda grupper er greit, da får man være sammen med de andre også. Det er mye spennende å lære på skolen!

 Ylva: Jeg syns det er gøy med Annie. Mens vi øver snakker vi mye sammen og vi har blitt gode kamerater. Jeg syns vi er blitt flinkere til å vise omsorg for hverandre. Og vi er blitt veldig gode på teater!

 Edda: Jeg har aldri sett noen mobbe på Feiring skole. Venner pleier kanskje å bli litt sinte på hverandre, men det er lurt å holde på vennskapet for det. Det er veldig viktig å ha klasseregler mot mobbing i klasserommet, ellers kan det bli mobbing.

 Kjersti: Jeg syns Feiring skole er verdens beste skole! Nå skal vi synge en sang for dere som heter ”Stopp! Ikke mobb!”

 Alle reiser seg og synger så det høres til Minnesund!!

Close Menu