Kulturmønstring og Masterchef

På vår 1-10 skole jobber vi gjennom dette skoleåret mot en stor «kulturmønstring» uka før sommerferien. Elevene er fordelt på fire grupper

  • Kunst og håndverk
  • Mat og helse
  • Scenekunst
  • PR

Gjennom hele skoleåret har vi dager hvor vi jobber i disse aldersblanda gruppene. Resultatet skal bli to dager hvor hele bygda inviteres til musicalforestilling, kunstutstilling og kafè på samfunnshuset.

Jeg er med i mat- og helsegruppa og forrige tirsdag arrangerte vi «Masterchef». 35 store og små elever (mest gutter) fordelt på 8 grupper konkurrerte om å bake den pizzaen som best tilfredsstilte de snerpete og kravstore dommerne Ampre Anne, Gretne Gro og Hissige Hanne…

Vi var på forhånd spente på hvordan det ville fungere med så mange opp på hverandre på skolekjøkkenet. Vi hadde satt frem forskjellige råvarer på et fellesbord og gruppene måtte planlegge og bli enige før de satte i gang. Det var helt fantastisk å se hvordan de store ungdommene både tok ansvar, fordelte oppgaver og hjalp de yngre på hver gruppe. Det er helt tydelig at vi har ungdommer som er vant til å arbeide i aldersblanda grupper, og vi ser at det gir dem gode sosiale ferdigheter.

Det var spente grupper som en og en måtte komme frem og presentere en pent dandert pizzabit for dommerne. Kriteriene var god smak, pen presentasjon og godt samarbeid.  Vi kåret to grupper som gikk videre til finale og kryddersmakingsduell. Gruppene dekket på og pyntet bord og satt gruppevis og spiste sin pizza – trangt og litt kaotisk, men veldig hyggelig!

Dagen ble avsluttet med fellessamling i gymsalen for hele skolen hvor alle gruppene fortalte og viste hva de hadde gjort om dagen. Og vi kåret Feiring skoles egen «Masterchef-gruppe»!

Nå gleder vi oss til neste «Kulturmønstrings-dag», da skal vi lage 3 retters på bålet og være ute og ake hele dagen. Da skal vi se hvem som kjører fortest på snowracer, ungdommer eller gamle damer…! Og så må vi snart begynne å produsere bakst som skal selges på kafeen vår i juni. Det kommer til å gå så bra, for nå er gruppa godt sammensveiset og vant til å jobbe sammen, på tvers av alder!

Close Menu