Trollsti – til glede for hele bygda

Denne uka har vi siste innspurt i vår «Kulturmønstring», et prosjekt vi har hatt gjennom dette skoleåret. Elevene på alle 10 trinn har vært delt i 4 aldersblanda grupper: mat/helse, kunst/håndverk, PR og musikk/scene. Gjennom året har vi arbeidet i disse gruppene ca en dag i måneden, og alt skal resultere i stor festivitas og «kulturmønstring» på samfunnshuset mandag og tirsdag i neste uke. Da inviterer vi hele bygda til åpen kafé, kunstutstilling, basar, hagevandring og forestillingen «Backstage – en reise i popmusikkens historie».

Som aktiv nærmiljøskole er vi opptatt av at skolen skal bidra til utvikling og trivsel i bygda vår. Da jeg tok studiet «Arbeid i små skoler og oppvekstsenter» i Sogndal, ble jeg kjent med mange lærere og skoleledere på fådelte skoler rundt i landet vårt. Det var fantastisk nyttig og inspirerende og dele ideer og opplegg med hverandre. Helga Marie fra Solund fortalte entusiastisk om hvordan hun og elevene lagde «kunststier» i naturen til glede for alle i bygda der. Jeg tok dette med tilbake til vår lærer i kunst/håndverk og hun tente på ideen. Så som siste oppgave i «kulturmønstringen» vår har kunst- og håndverksgruppa produsert flotte steintroll.

Og i dag har hele skolen (minus scenegruppa som øver og øver…) gått til «Trollkjerka», et stort berg langt inne i skauen som ser ut som et troll og som det knyttes mange spennende sagn og fortellinger til. En gjeng pensjonister som kaller seg «Trollkjerkas venner» har lagd fin leirplass med grill og gapahuk, så det er blitt et flott turmål. Og på stien opp dit har ungene plassert ut troll! Etter avtale med velvillige grunneiere er trollene limt fast med betong-lim slik at de kan stå der til glede for alle som tar turen til Trollkjerka i sommer og utover høsten. Det er en bratt og strabasiøs tur, men tenk så motiverende for store og små – å skynde seg videre for å finne neste troll….!

Dette syns jeg er en så god idé, at jeg vil dele den videre her. Nærmiljøskoler rundt om i landet kan bidra med slike «kunststier» og dermed motivere familier til å komme seg ut i naturen og ut på tur – for gjett om de minste kommer til å synes det er stas å kunne finne igjen og vise frem sin «kunst» ute i naturen! J

Close Menu